Select Page

Nieuws

 

Katja Schuurman nieuw hoofdpersoon in X-Cube game

Maassluis, 2 september 2022

De gloednieuwe landelijke experience voor kleine groepen “de X-Cube’”  heeft met actrice en presentatrice Katja Schuurman een bekend gezicht gekoppeld aan hun succesvolle gametitel “Spy Training’’.

In de X-Cube ondergaan teams van 2 tot 6 personen een unieke experience waarin plezier, beleven en samenwerken centraal staan. In de debuuttitel Spy Training worden de teams in een uur of dertig minuten met verschillende opdrachten opgeleid tot meesterspion. De ruimte van 162 meter hangt vol met schermen, lampen, sensors en controllers en op het grote 100 inch aanraakscherm kunnen de oplossingen van de opdrachten door de spelers worden ingevoerd.

De X-Cube is te vergelijken met een escape room, maar door de digitale opzet kunnen er verschillende experiences worden gespeeld voor verschillende doelgroepen en is er voor locaties geen inzet van personeel nodig. Ook wordt je niet opgesloten en is het voor iedereen toegankelijk. Er staan op dit moment 15 X-Cubes door het land waaronder bij de grotere activiteitencentra en Center Parcs.

De keuze voor Katja Schuurman was gemakkelijk gemaakt zegt Gerben van Leeuwen, medeoprichter van de X-Cube: “We zochten een stoere vrouw die via de video’s op het grote scherm duidelijk en vol inleving de opdrachten kan overbrengen naar de teams. We zijn echt uiterst tevreden met het resultaat, want je wordt echt perfect  door haar meegenomen in het verhaal.”.

Katja zelf is ook enthousiast over de samenwerking met X-Cube. “Ik vind puzzels en games echt te gek en van de manier waarop X-Cube werkt werd ik helemaal enthousiast. Leuk dat mensen overal in Nederland laagdrempelig een superspannend spel kunnen spelen op deze manier.”

Voor kinderen is er ook een spionnentraining en daar neemt niet Katja, maar zangeres en actrice Sterre Koning je mee door de opdrachten. Op dit moment ontwikkelt X-Cube nog een aantal andere experiences die later dit jaar worden gelanceerd.

De Spy Training met Katja Schuurman is te spelen vanaf 2 september bij alle X-Cube locaties in Nederland. Een overzicht van alle locaties in Nederland en België staan op www.x-cube.nl.